Pc opschonen met gratis software CCleaner

06/01/2012 Door Sander Kreuze

CCleaner is een van de beste programma’s om uw pc snel en grondig mee op te schonen. Met CCleaner kunt u tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen (onder andere surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden) van Internet Explorer, Opera, Firefox, Google Chrome en Safari opruimen. Het programma is in het Nederlands vertaald.

Bovendien wist CCleaner mru-sporen (lijsten van laatst geopende bestanden) van heel veel programma’s, onder andere: Kazaa, Adobe, Office, Windows Media Player, Real Player, Quick Time Player, Java en OpenOffice.org. Ook kan CCleaner index.dat bestanden en onnodige systeembestanden verwijderen.


CCleaner 3 is in het Nederlands vertaald

CCleaner heeft tevens een ingebouwde goede en supersnelle registry cleaner, die foutjes in het Windows register opspoort en herstelt. U kunt het register schoonmaken onder Problemen – klik op ‘Scannen naar fouten’. Klik daarna op ‘Herstel geselecteerde fouten…’

De software bevat de optie om tijdelijke bestanden en sporen veilig te wissen (secure file deletion: de bestanden worden meerdere malen overschreven waardoor ze niet teruggevonden kunnen worden). Ook gehele harde schijven (of de vrije ruimte op die schijven) kunnen ge-erased worden met de Drive Wiper.

Verder heeft CCleaner nog wat handige tools om software mee te deïnstalleren en het startmenu te bewerken. Lees hier een korte instructie om te werken met CCleaner.

CCleaner is een razendsnelle en uitstekende allround cleaner die beschikt over veel handige werktuigen. Onmisbaar op elke pc!

Voordelen:
CCleaner is een allround programma om uw pc mee op te schonen. Het bevat de optie om de gevonden rommel veilig te wissen van uw pc door deze meermalen te overschrijven.

Nadelen:
U moet opletten dat u de slim-versie downloadt! Anders krijgt u Google Chrome (vroeger was dat de Yahoo!-toolbar) meegeleverd.

Download:
Let op! Kies de onderste versie op de pagina die opent: CCleaner – Slim. Anders krijgt u Google Chrome meegeïnstalleerd. Als deze versie tijdelijk niet beschikbaar is kunt u de standaardversie downloaden. U moet dan tijdens de installatie wel goed opletten en het vinkje weghalen bij Google Chrome als u deze browser niet wilt.

Download CCleaner
(klik – als deze beschikbaar is – op Download bij de onderste versie: CCleaner – Slim)

Meer downloads:

Download CCleaner voor Mac OS X
(deze uitgave verkeert nog in de testfase)

Om de opruimmogelijkheden van CCleaner voor Windows uit te breiden met een paar honderd programma’s kunt u CCEnhancer downloaden.

Download CCEnhancer

Installatie instructies:
Let goed op dat u de Slim-versie van CCleaner downloadt. Deze is zonder Google Chrome. Anders moet u tijdens de installatie het vinkje weghalen bij Google Chrome.

Heeft u vragen of opmerkingen neem dan vrijblijvend contact op.