Ontwikkelingen bij AccountView

08/01/2012 Door Sander Kreuze

Visma de moeder van het Nederlandse Accountview is een “accountantskantoor” dat onder andere ook softwareleverancier is geworden.

Op de Visma website lezen wij:
Visma BPO Accounting & Payroll is the leading business process outsourcing provider within accounting, payroll administration, financial reporting and consultancy in the Nordics. The objective is to increase the competitiveness through a complete suite of outsourcing services that enables the customers to focus on their core business and opportunities. In short Visma makes it easy to be efficient.

Visma en Accountview komen volgend jaar met een nieuw pakket, volledig SAAS en vanuit de cloud. Ontwikkeling gaat snel omdat ze als basis een Amerikaanse oplossing gebruiken.

Ook in Nederland kan een Visma ontstaan hoewel ik bij veel kantoren nog wel een beetje de strategische visie mis. Liever “verkoopt” men klanten aan de online leveranciers die hiermee een machtspositie krijgen op de administratieve markt. Het is dat de online leveranciers zelf ook nog niet durven om een aantal accountants/fiscalisten in dienst te nemen en ook jaarrekeningen of aangiften gaan maken.

Ten aanzien van de businessmodellen misschien goed voor alle accountants om het schitterende boek business model generation aan te schaffen. Ik heb dit boek al twee jaar geleden laten zien tijdens de accountancynieuwsdag. Dan leer je dat er ook met free(mium) modellen goed geld te verdienen is.

bron: Fou-Khan Tsang – 4-1-2012 op accountant.nl