Optimaliseren met AccountView

05/02/2012 Door Sander Kreuze

AccountView implementeren en in gebruik nemen is één. Maar maakt u ook daadwerkelijk gebruik van alle mogelijkheden? Haalt u het volledige rendement uit uw investering in AccountView?

In de praktijk zie ik dat dit vaak niet het geval is. Ik help u graag een optimalisatieslag te maken. Samen met u inventariseer ik uw bedrijfsprocessen, waarna ik aanbevelingen doe hoe u efficiënter gebruik kunt maken van AccountView. U zult verbaasd zijn over hoeveel tijd u kunt besparen.

Boekhouden wordt al bijna 25 jaar door AccountView vereenvoudigd door het automatiseren van de administratieve processen. De boekhouding bestaat uit verschillende deelprocessen. Automatiseren van een deelproces biedt voordeel, maar pas als al deze processen goed op elkaar aansluiten haalt u optimaal rendement uit uw administratie. De boekhouding is dan geen last meer maar een instrument waarmee u het management altijd juiste en actuele cijfers kunt verschaffen.

De boekhouding - aansluiting deelprocessen van boekhouden

In bovenstaand overzicht ziet u de verschillende deelprocessen van boekhouden en hun onderlinge relaties. Deze processen vormen de basis van de onderneming en communiceren al dan niet via internet met de buitenwereld.

Boekhouden is boekhouden

Boekhouden is boekhouden; de journaalposten moeten aansluiten en een grootboek ziet er in elk boekhoudprogramma nagenoeg hetzelfde uit. Bij de ontwikkeling van het programma heeft AccountView expliciet gekeken naar hoe we het werk van de boekhouder kunnen ondersteunen als er verschillende medewerkers aan de administratie werken en de boekhouding dus wat complexer wordt. Uiteraard moet de basis op orde zijn. Het onderscheidende voordeel van AccountView is dat we de controletaak van de boekhouder centraal stellen. Dat hebben we in de boekhoudsoftware uitgewerkt in vier deeltaken: zoeken, controleren, corrigeren en rapporteren.

De controletaak van de boekhouder

Zoeken: snel een post terug kunnen vinden in het journaal. Hulp bij het boeken zodat boekingen altijd op dezelfde grootboekrekening worden gemaakt.

Controleren: snel posten vinden die door een medewerker foutief zijn geboekt en die dan eenvoudig kunnen corrigeren.

Corrigeren: corrigeren zonder tegenboeken  is door AccountView ‘bedacht’ en zorgt voor gebruiksgemak en schone grootboekkaarten.

Rapporteren: met de directe verwerking in AccountView bent u altijd up-to-date en kunt u op elk moment iedereen in de organisatie voorzien van de juiste cijfers. Handige rapportage per kostenplaats zorgt ervoor dat iedereen geïnformeerd is over het reilen en zeilen van elke afdeling.

Uw boekhoudpakket: standaard op maat
AccountView is een boekhoudprogramma dat standaard op maat is gemaakt voor de Nederlandse mkb’er. De boekhouder is daarbij de spil in de administratieve processen. AccountView weet wat een boekhouder voor zijn dagelijkse werkzaamheden nodig heeft; een goed stuk gereedschap zonder poespas waarmee efficiënt gewerkt kan worden en dat altijd actuele cijfers geeft. Lees meer over de mogelijkheden van een AccountView-boekhoudpakket >>

Kasstromen en liquiditeit verbeteren: cash is king

U kunt zich blindstaren op uw winst, maar als de debiteuren u niet betalen dan is uw rendement ver te zoeken. U kunt beter sturen op de kasstroom. Door maximaal gebruik te maken van de ruimte die leveranciers bieden én door uw debiteuren aan de betalingstermijn te houden, kunt u zelf een actieve bijdrage leveren aan een positieve kasstroom. AccountView biedt u de juiste tools om uw kasstroom te verbeteren met als resultaat een hoger rendement. Lees meer over verbeteren van kasstromen en liquiditeit met AccountView >>

Rapportage financiële administratie: inzicht en financiële grip

U weet hoe belangrijk het is om uw kasstromen te optimaliseren en hebt de daarvoor benodigde processen ingericht. De verschillende deelprocessen zijn op elkaar afgestemd maar nu is het van belang om te gaan meten om het maximale rendement te behalen. Waar u behoefte aan hebt is financiële grip. Lees meer over rapportagemogelijkheden voor uw financiële administratie >>

Wilt u meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in.

[contact-form-7 id=”1462″ title=”Contact beknopt”]