Overstappen vanuit Exact

05/02/2012 Door Sander Kreuze

Stapt u over van Exact naar AccountView? Dan kunt u rekenen op een soepele conversie. Want AccountView heeft – door haar ervaring met het converteren van Exact-administraties – een standaardconversie voor Exact ontwikkeld.

Standaardconversie

Met de standaardconversie voor Exact bepaalt u zelf welke gegevens én welke boekjaren worden geconverteerd. Zo kunt u uw financiële administratie in Exact – inclusief openstaande posten en mutaties – naar AccountView converteren. Maar u kunt ook alleen de stamgegevens en eindsaldi van uw holdingadministratie overnemen.

Alle versies

Vrijwel alle gangbare Exact-versies kunnen naar AccountView worden geconverteerd:

  • Exact DOS 7.x; bestanden van oudere versies – zoals 6.x – kunnen ook worden ingelezen. Daarnaast dekt de conversie Exact Compact.
  • Exact voor Windows 3.x; de conversie dekt ook Exact Compact voor Windows.
  • Exact Globe 2000/2003; de conversie bestrijkt de standaardfunctionaliteit, oftewel stamgegevens en mutaties voor alle veelgebruikte onderdelen.

Van eenvoudige tot uitgebreide conversie

U bepaalt per administratie welke gegevens u wilt converteren:

  • Standaardconversie; u converteert stamgegevens en saldi, eventueel met openstaande posten.
  • Proefconversie; u converteert alleen stamgegevens. Deze methode is geschikt om uw conversie te testen.
  • Uitgebreide conversie; u converteert niet alleen stamgegevens, maar doet ook een uitgebreide conversie van mutaties (financiële historie). Deze methode is vooral geschikt als u tijdens het boekjaar wilt overstappen.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen op de voorgaande conversies. Zo kunt u voor Exact DOS 7.1 en Exact voor Windows 3.x ook de beginvoorraad, verkoophistorie en artikelhistorie meerdere jaren converteren. Voor Exact Globe 2000/2003 kunt u alleen de proefconversie of de uitgebreide conversie gebruiken.

Maatwerk converteren

Beschikt u over maatwerk in uw Exact-administratie? Met Stamgegevens-import koppelt u eenvoudig maatwerkgegevens uit Exact aan de juiste velden in de AccountView-tabellen.

Overstapgids ‘AccountView voor Exact-gebruikers’

AccountView heeft speciaal voor overstappers vanuit Exact een overstapgids samengesteld. Hierin vindt u gerichte informatie voor gebruikers, systeembeheerders en managers. Aan de hand van deze gids vindt u snel uw weg in AccountView.

Exact-menu’s in AccountView

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface van AccountView kunt u snel aan de slag gaan. Om nog sneller gewend te raken aan het werken in AccountView, hebben wij een extra menusysteem toegevoegd met daarin de vertrouwde menupaden van Exact DOS. Hierdoor kunt u de menupaden van Exact – zoals FBI die u waarschijnlijk blindelings intoetst – ook in AccountView gebruiken.

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.