SEPA – IBAN handmatig doorvoeren in AccountView

23/09/2012 Door Sander Kreuze

Factureren

Vermeld uw eigen IBAN nummer op uw facturen, als u factureert vanuit AccountView kiest u Document – Stamgegevens administratie – Taalcode om uw factuurlayout te kunnen wijzigen.

Uw eigen IBAN nummer vindt u op uw bankafschriften of via deze website www.ibanbicservice.nl. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op.

Automatisch betalen (module vereist)

Het IBAN nummer van uw crediteur moet bekend zijn in de Crediteur stamgegevens. Kies Bestand – Crediteuren en geef Enter op de crediteur. Ga naar tabblad Financieel, hier vindt u het veld IBAN. U kunt dit handmatig invoeren maar wilt u typefouten voorkomen dan gebruikt u hiervoor AccountView!

 

Om er voor te zorgen dat AccountView de IBAN nummers van uw crediteur kan genereren dient u de onderstaande instructie door te voeren per administratie.

 

Banken toevoegen

Ga naar Document – Stamgegevens administratie – Banken en voeg een bank toe dmv CTRL+Insert.

Voorbeeld ABN AMRO:
Bankcode: ABN
Banknaam: ABN AMRO
ISO landcode: NL
BIC: ABNANL2A
Banklocatiecode: deze code is alleen noodzakelijk als u betalingen doet aan duitse of engelse crediteuren
Tabblad adres slaat u over.

Hieronder een overzicht van de meest voorkomende banken.

BIC codes bovenstaande rekeningen:

ABNANL2A
AEGONL2U
CEBUNL2U
CITINL2X
FRBKNL2L
INGBNL2A
FVLBNL22
RABONL2U
SNSBNL2A

Nadat u de meest voorkomende banken heeft aangemaakt gaat u naar de crediteur stamgegevens. De onderstaande gegevens voert u in, uiteraard kiest u de juiste bankcode die bij het rekeningnummer hoort.

  • Bankrekening 1
  • Bankcode 1

IBAN genereren

AccountView gaat nu het IBAN nummer voor u toevoegen aan uw crediteur.

Kies Document – IBAN’s genereren

Sla de eventuele wijzigingen, kies Geselecteerde en kies Genereren. Bekijk het rapport en kies Sluiten. Het IBAN nummer is nu toegevoegd aan de crediteur stamgegevens.

U kunt deze actie ook in één keer voor alle crediteuren doen, de bankcodes moeten dan wel bij alle crediteuren zijn ingevoerd. Als dat het geval is kiest u niet voor Geselecteerde maar voor bereik Alle. Klik op de onderstaande link voor de instructievideo.

Link naar instructievideo

Automatische incasso (module vereist)

het IBAN nummer van uw debiteur moet bekend zijn in de Debiteur stamgegevens. Kies Bestand – Debiteuren en geef Enter op de debiteur. Ga naar tabblad Financieel, hier vindt u het veld IBAN. U kunt dit handmatig invoeren maar wilt u typefouten voorkomen dan gebruikt u hiervoor AccountView!

De banken heeft u al toegevoegd middels de bovenstaande instructie, u hoeft nu alleen maar de bankcodes bij de debiteuren toe te voegen. Vervolgens kunt u de instructie volgen; IBAN genereren.

Wilt u ondersteuning? Neem dan contact op.