Nieuwe functionaliteiten AccountView Go

23/07/2012 Door Sander Kreuze

Eind juli wordt een nieuwe release van AccountView Go verwacht. Deze versie bevat belangrijke
wijzigingen en toevoegingen waardoor het programma voor een nog bredere groep geschikt is.
Wij vertrouwen erop dat accountants en hun cliënten hiermee nog sneller en beter kunnen samenwerken.

Wat zijn de belangrijkste aanpassingen?

Directe invoer rekeningnummers

In de huidige versie van Go kan het rekeningnummer, als dat bij de gebruiker al bekend was, niet direct worden ingevoerd. In de nieuwe release is dit aangepast en is het mogelijk direct rekeningnummers in te voeren. Er kan bovendien een omschrijving worden ingevoerd waarna meteen het juiste rekeningnummer wordt gekozen. Of u krijgt een selectie getoond met daarin het gezochte woord. Bijvoorbeeld: uw cliënt wil een boeking maken op rekening 4680 Overige autokosten. Door ‘auto’ in te vullen, worden alle rekeningen weergegeven die het woord ‘auto’ bevatten. Indien de gebruiker ‘4680’ typt, dan kan er direct in worden verder gewerkt. Deze rechtstreekse invoer werkt hetzelfde bij de invoer van relaties.

Invoervensters voor facturen vernieuwd

In de nieuwe versie zijn de invoervensters voor in- en verkoopfacturen sterk verbeterd. Deze vensters zijn gelijk gemaakt aan de huidige invoervensters van Kas en Bank. Doordat de gehele factuur, inclusief alle regels, op één venster wordt ingevoerd en getoond, is het invoeren een stuk overzichtelijker geworden. Dankzij de opvraaglijsten en de directe invoer hoeven uw cliënten ook veel minder te klikken.

Facturen in eigen layout

Om uw cliënten hun huisstijl meer te laten gebruiken in het facturatie-onderdeel van AccountView Go, is er een optie toegevoegd waarmee, bij het opstellen van de factuur, het eigen briefpapier als achtergrond gebruikt kan worden. Zo kunnen de facturen op het eigen briefpapier worden gemaild, of afgedrukt en verzonden naar de klanten. Hierdoor is er meer flexibiliteit in de opmaak van de facturen, zonder dat er eerst allerlei ingewikkelde layouts hoeven te worden gemaakt. Door het gebruiken van een pdf als achtergrond, heeft uw cliënt binnen vijf minuten na het opstarten van AccountView Go de eerste factuur gereed!

Meer informatie over AccountView Go vind u hier.

bron: visma