Eindejaarsverwerking in AccountView

28/12/2012 Door Sander Kreuze

Eindejaarsverwerking betekent in AccountView ‘een nieuw boekjaar automatisch aanmaken’. Uw verlies- en winstrekeningen komen in het nieuwe boekjaar op nul te staan. Verder houdt u alle benodigde gegevens om in het nieuwe jaar meteen verder te kunnen werken. AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om het boekjaar af te sluiten voordat u begint met boeken in het nieuwe boekjaar. U kunt in beide boekjaren boeken en deze precies op elkaar laten aansluiten.

Tip 1: lees in de supportnote Wat is eindejaarsverwerking? meer over de achtergrond van eindejaarsverwerking.

Tip2: Visma Software organiseert gratis webinars over de eindejaarsverwerking zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de eindejaarsverwerking. Lees meer hierover op www.vismasoftware.nl/wev of klik hier voor de gratis webinars.

Procedures

In de procedure staan belangrijke tips over de eindejaarsverwerking. Afhankelijk van uw versie en de samenstelling van uw pakket, zullen er uiteenlopende aandachtspunten zijn. Lees daarom eerst de bij uw versie behorende supportnote helemaal door, inclusief de tips en modulespecifieke aandachtspunten die voor u van belang zijn. Voer daarna pas de stappen uit om uw nieuwe boekjaar aan te maken.

Kies eerst Help/Info in AccountView om uw versienummer op te vragen. Gebruik daarna de bijbehorende procedure hieronder.

Zie ook de Veelgestelde vragen Eindejaarsverwerking.

Ondersteuning

Wilt u dat Kreuze Consultancy u ondersteunt met het uitvoeren van de jaarovergang? Neem dan contact op.