Directe bankkoppeling ING

04/04/2014 Door Sander Kreuze

Wat is nu het voordeel van een directe bankkoppeling?

Deze koppeling zorgt ervoor dat bij- en afschrijvingen op Mijn ING Zakelijk iedere dag automatisch online verwerkt worden in de boekhouding van ondernemers. Hierdoor is de administratie up-to-date en besparen ondernemers veel tijd en moeite, omdat handmatig importeren en exporteren van bankafschriften niet langer nodig is.

De behoefte naar de koppeling met ING is heel erg groot. Niet alleen vanwege het tijdsvoordeel dat de koppeling geeft, ook omdat het risico van foutieve of dubbele boekingen afneemt. Daarnaast verloopt de samenwerking tussen ondernemer en accountant beter, omdat de accountant beter op de hoogte is van de financiële transacties van zijn klant.


Hoe werkt het?

Naast het automatisch inlezen van bankgegevens, is het later mogelijk betaalopdrachten vanuit AccountView naar Mijn ING Zakelijk te versturen waar ze worden klaargezet voor betaling. De enige handeling die dan nog vereist is, is het vrijgeven van de betalingen via het gebruikelijke proces (autoriseren). Hierdoor hebben zowel ondernemers als accountants altijd inzicht in de financiële situatie van de onderneming.


Pakketeisen

AccountView

  • AccountView versie 9.3A of hoger
  • Module inlezen bankafschriften + bankformaat ING, voor het verrichten van betalingen (later stadium) module Automatische betalingen (bevat alle bankformaten)

ING Bank

  • Mijn ING Zakelijk


Directe bankkoppeling ABN AMRO en Rabobank

De ABN AMRO en Rabobank hebben op dit moment al een bankkoppeling met AccountView.


Meer informatie

Wilt u meer informatie of ondersteuning? Neem eens vrijblijvend contact op.