De werkkostenregeling

15/09/2011 Door Sander Kreuze

De werkkostenregeling: vanaf 1 januari 2011 kunt en vanaf 1 januari 2014 moet u ermee gaan werken. Wat heeft dit voor gevolgen?


De werkkostenregeling
Het traditionele kerstpakket, een laptop of mobiele telefoon van de zaak, de representatievergoeding of bedrijfsfitness; het zijn wat voorbeelden van extra’s die u uw personeel fiscaalvriendelijk mag verstrekken.

De talrijke huidige regelingen houden op te bestaan. Daarvoor in de plaats komt de overkoepelende werkkostenregeling, waarmee u vanaf 1 januari 2011 kunt en vanaf 1 januari 2014 móet gaan werken.

Download brochure over werkkostenregeling
Gibo Groep heeft op 15 september 2011 een nieuwe versie van zijn brochure met uitgebreide informatie over de werkkostenregeling gepubliceerd. Deze is hier te Downloaden.

Belastingvrije ruimte
In de nieuwe werkkostenregeling krijgt u een belastingvrije ruimte van 1,4% van uw totale loonsom, waarbinnen u uw personeel toch bepaalde vergoedingen en verstrekkingen kunt bieden. Komt u boven dat bedrag uit, dan moet u over het meerdere een eindheffing betalen van 80%.

Overgangsregeling
U mag de huidige regels nog tot 2014 blijven toepassen. Wanneer u gebruik gaat maken van de nieuwe regeling, hoeft u dat niet kenbaar te maken bij de Belastingdienst. Dit blijkt wel uit uw administratie. U heeft dus nog even de tijd om de arbeidsvoorwaarden, arbeidscontracten en uw loonadministratie aan te passen.

bron: Gibo Groep