AccountView 9.4: volop innovatie

06/06/2014 Door Sander Kreuze

Visma Software introduceert een nieuwe versie van zijn bedrijfssoftware AccountView. AccountView 9.4 biedt gebruikers een aantal belangrijke innovaties.

De software heeft een nieuwe look & feel gekregen met een modern ‘flat design’, terwijl een dashboard direct inzicht geeft in belangrijke kencijfers voor sturing van de onderneming. Met een snelzoekfunctie is het mogelijk om eenvoudig vanuit AccountView naar informatie in tal van verschillende bronnen op het internet te zoeken. Daarnaast biedt de software met de AccountView Contact app nieuwe mogelijkheden voor relatiebeheer in combinatie met smartphones, tablets en sociale media. Ook is er nu een directe koppeling met de banksoftware van ING. De nieuwe versie is per direct beschikbaar.

> Nieuwe look & feel
> Dashboard voor financiële sturing
> Eenvoudig online zoeken
> Mobiele integratie crm en sociale media

Blijven investeren in AccountView
“AccountView 9.4 past uitstekend in de hybride strategie die we bij Visma Software voeren”, zegt Richard Scheper, Commercieel Directeur small and medium enterprises (sme) van Visma Software. “Het is een krachtige on premise-oplossing die goed aansluit bij onze SaaS-oplossingen, zoals Visma Severa voor onlineprojectmanagement en Visma.net Advisor voor de accountancy.

We zullen dan ook in AccountView blijven investeren in de komende jaren, waarbij we steeds meer online functionaliteit zullen toevoegen. Onze klanten en partners kunnen zo geleidelijk aan met AccountView de stap naar de cloud maken.”

Nieuwe look & feel: strak en gebruiksvriendelijk
De nieuwe look & feel van AccountView 9.4 maakt de bedrijfssoftware nog eenvoudiger in gebruik. Visma Software koos bij het vormgeven van de gebruikersinterface voor een strakke, minimalistische flat design-stijl. Het fraaie ontwerp oogt rustig en sluit aan bij dat van moderne besturingssystemen zoals Windows 7 en 8. Alleen het uiterlijk van de software werd veranderd, de bediening is dezelfde gebleven. Dit maakt de overstap naar AccountView 9.4 gemakkelijk.

Dashboard: meer grip op de resultaten
Het Dashboard-scherm van AccountView 9.4 geeft in één oogopslag inzicht in de actuele stand van zaken met grafieken die de kosten, omzet, debiteuren, periodecijfers, verkoopfacturen en liquiditeit in beeld brengen. Daarbij is het mogelijk om op individuele kencijfers in te zoomen voor meer informatie. Het dashboard biedt ondernemers meer grip op de resultaten van hun bedrijf: ze weten op ieder moment hoe ze het doen en kunnen tijdig bijsturen als dat nodig is.

Snelzoekfunctie: integratie van internetzoekmachines
Met de nieuwe snelzoekfunctie kunnen gebruikers direct vanuit AccountView 9.4 naar aanvullende informatie op het internet zoeken. Ze bepalen daarbij zelf via welke zoekmachine ze dat doen. Het is mogelijk zelf nieuwe snelkoppelingen te maken, bijvoorbeeld naar een instructiefilmpje over een product, of deze aan te passen. Een voorbeeld van zo’n koppeling is de mogelijkheid om via een KvK-nummer direct door te klikken naar het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Relatiebeheer: mobiele app en koppeling naar sociale media
AccountView Contact is een app waarmee gebruikers van AccountView 9.4 actuele informatie over hun klanten en prospects kunnen raadplegen op hun smartphone of tablet. Slimme koppelingen met sociale media en zoekmachines brengen naast eigen relatiegegevens ook informatie op het web binnen handbereik.

De app is vooral voor buitendienstmedewerkers een krachtig hulpmiddel, bijvoorbeeld bij de voorbereiding van verkoopgesprekken. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store. Overigens kunnen gebruikers ook zonder de app direct informatie op sociale media bekijken vanuit AccountView 9.4.

Directe bankkoppeling: nu ook naar ING
AccountView bood al directe koppelingen naar de banksoftware van ABN AMRO en de Rabobank. Nu is er ook een koppeling naar Mijn ING Zakelijk van ING. Bovendien kan er met AccountView 9.4 meer informatie uit de omschrijving van de bankafschriftregels worden gehaald. Dit geldt ook voor de koppelingen met ABN AMRO en Rabobank.

bron: Visma