Zorg voor backups van uw AccountView administraties!

06/09/2013 Door Sander Kreuze

Aanmaken van een backup

Binnen AccountView kunt u eenvoudig een backup van uw administratie maken.

Automatische backup

Regelmatige backups van uw administratie geven u de zekerheid dat u bij calamiteiten altijd kunt terugvallen op een goede kopie van uw administratie, zodat u snel weer verder kunt werken. Dit kan automatisch worden gedaan in AccountView bij het afsluiten van AccountView door de laatste gebruiker.

Meer informatie over de automatische backup in AccountView en het inrichten hiervan vindt u in de helpfunctie door Help/Index te kiezen en deze zoekterm in te voeren: Basisbackup-procedure of hoofdstuk 10 in de handleiding Installatie erop na te slaan. Uiteraard kan Kreuze Consultancy dit ook voor u inrichten.

Handmatige backup

Zo maakt u handmatig een backup van uw administratie:

1. Kies Bestand/Administraties en selecteer uw administratie.

2. Kies Document/Backup/Aanmaken.

3. Voer in het veld Backup-map de locatie in waarin u de backup wilt opslaan.

1

4. Gebruik als Backup-map bijvoorbeeld C:\BACKUP\02092013\, waarbij 02092013 de huidige datum is. U kunt de backup met een wachtwoord beveiligen. De backup kan dan alleen worden teruggezet als u het juiste wachtwoord invoert. Gebruik een wachtwoord alleen als dat noodzakelijk is.

5. Kies Volgende.

6. Kies Yes als de melding ‘Map C:\BACKUP\02092013\ bestaat niet. Map aanmaken?’ verschijnt. De map zal daarna worden aangemaakt en u komt in het volgende venster.

2

7. Selecteer het administratiebereik met Geselecteerde of Alle. Kies daarna Backup om de backup van de administratie in de opgegeven doelmap aan te maken. Een voortgangsindicator verschijnt.

3

8. Kies Sluiten als u in het volgende venster de tekst ‘Succesvolle administratiebackups: 1’ ziet. De backup is gemaakt en u keert terug in het venster Administraties.

Ondersteuning?

Heeft u behoefte aan ondersteuning van uw AccountView? Neem dan contact op.