Snel de inhoud van vensters verder analyseren met Bewerken/Tabel kopiëren

12/07/2012 Door Sander Kreuze

De vensters van AccountView bevatten veel informatie die u goed kunt gebruiken in andere programma’s zoals Microsoft Excel. Een grootboekkaart is een goed voorbeeld; een verdere analyse of tussentellingen zijn in Microsoft Excel een peulenschil, zeker als u de opdracht Bewerken/Tabel kopiëren kent. Deze opdracht onthoudt de waarden van de kolommen die u in AccountView ziet staan in het geheugen (klembord), zodat u in een ander programma zoals Microsoft Excel kunt kiezen voor Bewerken/Plakken (Ctrl+V).

Gebruikers van de AccountView Business-uitvoering kunnen eerst zelf via Beeld/Kolommen bepalen welke gegevens worden gekopieerd. Een bedrijfsnaam zegt bijvoorbeeld meer in een analyse van boekingen dan de code van de debiteur of crediteur.

Voor accountants is de grootboekkaart een goed voorbeeld. Bedragen die met elkaar te maken hebben, kunt u vervolgens in Microsoft Excel op meer manieren groeperen dan u direct in AccountView kunt. De inhoud van Bestand/Journaal is hierbij te zien als opstapeling van diverse grootboekkaarten; met behulp van Beeld/Selecteren krijgt u alleen de mutaties die u wilt analyseren.

Voor meer informatie over weergaven, zie: http://www.vismasoftware.nl/av52603.htm.