Meer tijd voor overgang naar SEPA

10/01/2014 Door Sander Kreuze

Bedrijven in het eurogebied krijgen een halfjaar langer de tijd om over te stappen op het Europese betalingssysteem SEPA.

Verlenging door overgangsperiode

Dat heeft Europees commissaris Michel Barnier (Interne markt) donderdag laten weten. Formeel gezien blijft de huidige deadline van 1 februari staan, maar er komt een extra overgangsperiode van 6 maanden waarin toch nog betalingen kunnen worden gedaan die nog niet aan de nieuwe standaard voldoen. De Europese Commissie acht dat nodig om de kans op verstoringen van het betalingsverkeer te verkleinen.

IBAN

Een belangrijk element van SEPA is het internationale bankrekeningnummer IBAN. Dat moet grensoverschrijdende betalingen makkelijker maken. Barnier blijft erbij dat dit nodig is om tot een efficiënte gezamenlijke Europese markt te komen. Hij stelt evenwel vast dat te veel bedrijven nog niet klaar zijn voor de overgang.

Intensiveren

‘Ik heb vaak gewaarschuwd dat de overgang te langzaam verliep’, zei de eurocommissaris. ‘En ik roep de lidstaten nogmaals op hun verantwoordelijkheid te nemen en hun inspanningen voor de overstap naar SEPA te versnellen en te intensiveren.’ Hij waarschuwde dat de overgangsperiode na 1 augustus niet zal worden verlengd.

Bron: Accountancynieuws

 

U wilt op tijd klaar zijn voor IBAN

U heeft nu uitstel gekregen maar Kreuze Consultancy raadt u aan toch zo spoedig mogelijk klaar te zijn voor IBAN. Maak indien gewenst een afspraak middels onderstaand formulier.

 

[contact-form-7 id=”1062″ title=”Contact form”]