Eindejaarsverwerking

23/01/2015 Door Sander Kreuze

Eindejaarsverwerking betekent in AccountView ‘een nieuw boekjaar automatisch aanmaken’. De saldi van uw verlies- en winstrekeningen worden overgeboekt naar de resultatenrekening. De verlies- en winstrekeningen komen in het nieuwe boekjaar op nul te staan. Verder houdt u alle benodigde gegevens om in het nieuwe jaar verder te kunnen werken. AccountView kent een flexibele eindejaarsverwerking. Het is niet nodig om het boekjaar af te sluiten voordat u begint met boeken in het nieuwe boekjaar. U kunt in beide boekjaren boeken en deze precies op elkaar laten aansluiten.

Tip 1: Lees in “Wat is eindejaarsverwerking?” meer over de achtergrond van eindejaarsverwerking.

Procedure

In de procedure staan belangrijke tips over de eindejaarsverwerking. Afhankelijk van uw versie en de samenstelling van uw pakket, zullen er uiteenlopende aandachtspunten zijn. Lees daarom eerst de bij uw versie behorende supportnote helemaal door, inclusief de tips en modulespecifieke aandachtspunten die voor u van belang zijn. Voer daarna pas de stappen uit om uw nieuwe boekjaar aan te maken.

Kies eerst Help > Info in AccountView om uw versienummer op te vragen. Gebruik daarna de bijbehorende procedure hieronder.

Tip 2: Visma Software organiseert gratis webinars over de eindejaarsverwerking zodat klanten zich optimaal kunnen voorbereiden op de eindejaarsverwerking. Lees meer hierover op “Webinars voor AccountView-gebruikers

Tip 3: Zie ook de “Veelgestelde vragen Eindejaarsverwerking

 

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.