AccountView wordt Visma Software

22/06/2012 Door Sander Kreuze

Door uitbreiding meer bedrijven beter van dienst zijn

Amsterdam, 14 juni 2012 –  Na vijfentwintig jaar neemt AccountView BV afscheid van deze bedrijfsnaam en gaat per 1 juli samen met Mamut verder als Visma Software BV. AccountView is al sinds 2007 onderdeel van de Visma-groep. De diverse Visma-organisaties werken meer en meer samen bij de ontwikkeling van nieuwe software en diensten. Het voeren van een overkoepelende naam is daarvan een logisch gevolg. Visma Software zal naast AccountView business software tevens Mamut One, Visma Severa en diverse andere SaaS-oplossingen aanbieden. Door deze uitbreiding kan de organisatie meer bedrijven beter van dienst zijn.

Øystein Moan, CEO van Visma AS: “Visma biedt echte Nordic business solutions. Noord-Europa heeft een unieke zakelijke cultuur en de landen in deze regio hebben een vergelijkbaar welvaartsniveau. De samenlevingen zijn er

efficiënt georganiseerd en de sociaaleconomische verschillen zijn klein, terwijl de lonen hoog zijn. Dat maakt efficiency in deze landen noodzakelijk. Onze klanten concurreren met China en India. Dus moet ook hun software super efficiënt zijn en in die behoefte voorziet Visma. Daarbij komt nog dat de Nederlandse mentaliteit uitstekend past bij de onze. Vandaar ook dat nu de tijd rijp is om in Nederland onder één naam te opereren.”

Visma is een Noors bedrijf dat IT-oplossingen ontwikkelt voor onder meer salarisadministratie, customer relationship management (CRM), e-commerce en enterprise resource planning (ERP).  Daarbij stelt Visma de cloud centraal nu steeds meer bedrijven – ook grote ondernemingen –  overstappen naar de cloud. Het bedrijf verwacht dat alle ERP- en salarissystemen uiteindelijk in de cloud zullen draaien.

Casper Haspels, Commercieel Directeur van Visma Software: “Voor de verdere ontwikkeling van onze applicaties is het belangrijk dat we onze krachten hebben gebundeld. Het geeft ons de R&D-capaciteiten om werkelijk innovatieve oplossingen te blijven maken. Ook kunnen we onze klanten hierdoor grote kostenvoordelen bieden en veel sneller  reageren op marktveranderingen. Maar lokale aanwezigheid blijft voorop staan voor Visma. Voor administratie en humanresourcediensten gelden lokale regels en om onze klanten in Nederland goed te begrijpen is de vestiging hier essentieel.

bron: AccountView